Busulmona : XIXth century farmhouse, once property of the Cavaliere Sessa, today run by the family Di Pino. 5 km far from Noto it is immersed in a wonderful almond grove and carobs olives and all the colours of nature make of this piece of Sicily a true paradise! It works as a B&B at the moment with only two bedroom, but it's also possible to have lunch tasting olive oil and almonds and wathever what rigorously the family produce and cook for you! Tranquillity, harmony, genuinity.. this are the things coming to my mind when I was there The name Busulmona , which is the name of all that area,comes from the Arabic and means the land of sun.... an extraordinary view from the stone terrace on the Val di Noto, from Noto to Vendicari and Marzamemi... . for further information : www.busulmona.com
Ultimamente mio marito e mio figlio hanno raccolto dopo la pioggia, quasi 1/2kg di crastuni ( ovvero i lumaconi gross che hanno il guscio che sembra tigrato). Io nn riesco a mangiarli, ma li cucino e sembra anche bene!
RispondiEliminaRicetta: crastuni con ciliegini
Mettere a" pascere" cioe' a spurgare le lumache almeno x 2 giorni, nutrendole dicfarina o lattuga o pangrattato. Poi lavarle e metterle a bollire, prima in acqua tiepida a fuoco bassissimo. Poi appena le kumache sarnno interamente fuori da guscio alzate la fiamma e fate bollire x 10-15 minuti. Scolatele. In una padella fate soffriggere uno spicchio d'aglio, aggiungete i crastoni e fateli rosolare. Nel frattempo tagliate a meta' i pomodorini e metteteli in padella. Salate, pepate e fate cuocere x 10 minuti. E.... Buon divertimento !!!
Cool! So many varieties of snails! Who knew? I thought a snail was a snail.
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